Jak pozbyć sie podwójnych lini konturów?

2 tygodni 5 dni temu #3330 przez placiktrab
Witam szanowne grono użytko0wników INKSCAPE. Proszę was o pomoc. Chce wydrukować rysunek techniczny na ploterze z zmienionym narzędziem na długopis. Ploter HPGL Cogi E1100.
Mam plik wygenerowany w Freecad i eksport na SVG i do Inkscape zaimportowany. I wszystko jest OK do czasu wydruku, Ploter drukuje mi rysunki jako kontury zewnętrzne i wewnętrzne. A ja chcę żeby drukował jako jedną linie.
I do tego wydruk skacze od końca arkusza do początku. Przy prawie 100cm rysunku następuje jakiś tam poślizg papieru i mi się rysunek trochę rozjeżdża. Jak zrobić by to był jednolity rysunek jako jedna linia?? 
Pomożecie??

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2 tygodni 5 dni temu #3331 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Jak pozbyć sie podwójnych lini konturów?
Cześć,

mówisz, że w pliku wszystko jest ok, ale to jest na pewno jedna linia? W sensie może to jest czarne wypełnienie, tylko wąskie? Musiałbym rzucić okiem na ten plik aby Ci na pewno powiedzieć, ale na moje rzecz tkwi w samym pliku.

1 tydzień 3 dni temu - 1 tydzień 3 dni temu #3332 przez placiktrab
Replied by placiktrab on topic Jak pozbyć sie podwójnych lini konturów?
Dziękuje za odzew. Mam rysunek stworzony w FREECAD ekportuje go do pliku SVG (nie mogę go tutaj umieścić) i ten plik otwieram w INKSCAPE . Chcę wydrukować to jako szablon/rysunek na ploterze. 

This browser does not support PDFs. Please download the PDF to view it: Download PDF

Załączniki:

1 tydzień 3 dni temu #3333 przez DominusX
Bez analizy pliku nic Ci nie powiem. Ale podeślij go na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Popatrzę.

1 tydzień 2 dni temu #3334 przez DominusX
Dzięki za plik. Wszystko jasne.

Twój plik został zapisany w taki sposób, że tam są nie tylko kontury, ale także wypełnienia. Ale te wypełnienia to po prostu osobne kształty.

Wszystko robi się jasne przy zmianie koloru tła:

W praktyce jeden kształt dzieli się na kilka, o tak:

Ale dla plotera to wygląda tak:

Rozwiązanie? Wywalić wszystko co nie jest samymi kształtami.
Zastanawiam się też czy Inkscape'owa przerywana linia zostanie właściwie odczytana.

Załączniki:

Czas generowania strony: 0.189 s.