Problem z edycją liter

10 lata 10 miesiąc temu #483 przez daro
Problem z edycją liter was created by daro
Witam.Mam problem z edycja liter tzn. chciałem edytować literę np.A wymazać dolna kreskę jak to zrobić gumka tu nie działa.Pozdrawiam.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

10 lata 10 miesiąc temu #484 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Problem z edycją liter
Musisz zamienić tekst na ścieżkę i wtedy po prostu usunąć zbędny fragment np. za pomocą narzędzia do edycji węzłów, albo stosując operacje logiczne (ścieżka -> różnica itp.).

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #487 przez mPuQ
Replied by mPuQ on topic Problem z edycją liter
Aby tekst można było potraktować gumką należy użyć funkcji z menu Ścieżka opcji Obiekt w ścieżkę (ShiftCtrl+C)

mPuQ
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #492 przez daro
Replied by daro on topic Problem z edycją liter
Witam.Dziękuje za odpowiedzi ale niestety nie działa.Daję obiekt w ścieżkę ,potem Gumka ale przejeżdżam po literze pozostaje ślad jak by rysowała ale z literą nic się nie dzieje (nie maże)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #493 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Problem z edycją liter
U mnie działa. Na pewno rozdzieliłeś grupę po zamianie na ścieżkę? Ups, nikt tego wcześniej nie napisał. No więc po zmianie na ścieżkę jeszcze musisz kliknąć: Obiekt -> Rozdziel grupę.
I właściwie to czego się uparłeś akurat na gumkę? Przecież sposoby, które podałam są bardziej precyzyjne.
Tutaj masz filmik, jak łatwo i precyzyjnie można usunąć część litery za pomocą edycji węzłów: dl.dropboxusercontent.com/u/27473063/2/A...10-23%2020_20_27.wmv (właściwie do edycji węzłów nawet nie trzeba rozdzielać grupy).

Czas generowania strony: 0.130 s.